Standard Bag Racket 22 Protection Cymbal q35SRj4cAL

 

Tassenmet Elisa X InspiratieSuzanne Leuke Outfit 10 6Yvbyf7gGobelin Tas Retro BloemmotiefSchoudertasHippe TasOriginele Ta HandtasBloemenKleurige Met tQdshrCrossbody Draagbare Travel Vrouwen Zakken Nylon Handtassen Travelling Duffle Tassen Tas Outdoor Fashion Fitness Bagage Handtas Hand zSUqVMpGNieuwe Kleurrijke Handtassen Schoudertas Patchwork 100Lederen Vrouwen Tassen In 2017 Tas Crossbody Koeienhuid Shell 98nieuwe Us95 Bloem wmNv8n0Oy
Het fragment Titel op Youtube: Kees Torn – Nederlands/Engels : Het laatste woord

Url: https://www.youtube.com/watch?v=sXlYryTozqkDi Hi grijsbruinbeige D Tas Cluster l3KcTF1J

Duur: Het lied begint bij 2.51 min., de uitleg daarvoor kan ook samengevat worden door de docent.

Beschrijving: Kees Torn zingt een lied waarbij het rijmwoord steeds het voorafgaande woord is, maar dan in het Engels.

De cabaretier Kees Torn (1967) is een cabaretier, schrijver en muzikant. Hij staat bekend om zijn virtuoze taalkunsten.Di Hi grijsbruinbeige D Tas Cluster l3KcTF1J
Mogelijke lesdoelenDi Hi grijsbruinbeige D Tas Cluster l3KcTF1J
  • spelen met taal
  • taal als kunstvorm ervaren en leren waarderen
DiscussievragenDi Hi grijsbruinbeige D Tas Cluster l3KcTF1J Wat waren je verwachtingen voor je begon met kijken en luisteren naar dit fragment? Zijn die verwachtingen uitgekomen?
Opdrachten
  • Bekijk het fragment en probeer steeds het juiste rijmwoord te raden.
  • Di Hi grijsbruinbeige D Tas Cluster l3KcTF1J
  • Bedenk drie woorden die in het Engels een andere betekenis hebben als in het Nederlands en probeer daar zinnen mee te maken, net als Kees Torn dat deed in zijn lied.
  • Woorden die in een andere taal hetzelfde geschreven worden, maar toch een heel andere betekenis hebben, noemen we ‘valse vrienden’. Zoek op internet naar een lijst met valse vrienden en probeer vijf zinnen te maken, waaruit zowel de Nederlandse als de Engelse betekenis blijken.
Overig Lijst met valse vrienden:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_valse_vrienden

Ook leuk Bekijk ook eens het fragment van Frank van Pamelen. In dit fragment weet hij op virtuoze wijze in dichtvorm een aantal grote dichters te fileren.

https://www.youtube.com/watch?v=c1uCFs-Hn0I&app=desktop