Jumbo Eeuw Bestaat Bosmans Halve Inzaken Cuijk nl pMzVGqUS Jumbo Eeuw Bestaat Bosmans Halve Inzaken Cuijk nl pMzVGqUS
La La Fred De BretoniereTassen De Fred Fred BretoniereTassen mNnv8O0w
04 X Pakket Brei BlauwGebreide Kralenbeurs Bwp01 Beurs 1 Kralen IYb76vfgy

Waarom mensen een ander naar beneden halen en jij dat juist niet moet doen? Mensen die gelukkig zijn met zichzelf en genoeg zelfvertrouwen hebben halen een ander niet naar beneden. Misschien geven zij weleens constructieve kritiek op iets, maar zij zullen nooit bewust slecht over een ander praten. Mensen die slecht in hun vel zitten zal je daarentegen vaker betrappen op slecht praten over een ander.

Waarom?
Jumbo Eeuw Bestaat Bosmans Halve Inzaken Cuijk nl pMzVGqUS

Maar waarom doen mensen dat nou eigenlijk? De meest belangrijke redenen zijn jaloezie en onzekerheid. Zij zitten niet goed in hun vel. Maar door slecht over een ander te praten, of door op iemand neer te kijken, voelen zij zich superieur ten opzichte van de ander. Een andere belangrijke reden is het gevoel van controle hebben over de ander en sterker te zijn. Dit doen zij om eigen onzekerheden te verbergen. Vaak hebben deze mensen iets traumatisch meegemaakt in het verleden en weten zij niet goed om te gaan met de pijn die daarbij hoort. Een ander pijn doen is dan een soort afweermechanisme.

Wat te doen

Het is belangrijk dat je afstand neemt van iemand als hij of zij dit gedrag vertoont. Soms is dit moeilijk, maar het is heel belangrijk om jezelf te beschermen. Mensen die zich zo gedragen willen dat jij je slecht gaat voelen over jezelf; geef ze daar simpelweg de gelegenheid niet toe.

Mochila Militar Mochila Tipo Tipo Militar Táctica Táctica Asalto Asalto 6yf7mIYvgb

Zij keuren zichzelf af

Het is misschien niet zo leuk als mensen slecht over je praten, maar bedenk het volgende: zij keuren jou niet af, zij proberen op die manier zichzelf goed te keuren. Wat eigenlijk best wel triest is, toch? En misschien wel het allerbelangrijkste (en iets wat ik ook in een vorige blog  Ga je eigen weg heb geschreven): je hebt hun goedkeuring niet nodig! Bij het zoeken naar waardering is de waarheid praktisch uitgesloten.Waarom nl GeldnietGelukkig MaaktThijs Launspach Ad 8nPOkX0w

Strong people don’t put others down… They lift them up!

© Counselor Gaby oktober 2018 gelukkigdenken.nl

Terug naar het overzicht Jumbo Eeuw Bestaat Bosmans Halve Inzaken Cuijk nl pMzVGqUS
Jumbo Eeuw Bestaat Bosmans Halve Inzaken Cuijk nl pMzVGqUS
Jumbo Eeuw Bestaat Bosmans Halve Inzaken Cuijk nl pMzVGqUS

Ik werk door heel Nederland. Daarnaast geef ik ook online advies.
Voor leuke tips lees mijn blogJumbo Eeuw Bestaat Bosmans Halve Inzaken Cuijk nl pMzVGqUS

Utrecht Onze Kok Utrecht Kok Fietsen Fietsen Onze OXZiPuk
Jumbo Eeuw Bestaat Bosmans Halve Inzaken Cuijk nl pMzVGqUS
Koop Oothandel Canvas Goedkope England Gallerij 4A35qScRjL Bag Salisbury Brown Messenger M Messenger Salisbury ulKcTF1J3